Jordemoder Nanna Teglbjærg logo

Er du tynget af konstant kvalme og måske kaster du også op?
Selvom langt de fleste gravide oplever disse gener, behøver det ikke at være sådan.

I klinikken har jeg god erfaring med at behandle kvalme og opkast gennem akupunktur og langt de fleste opnår en god effekt efter 2-4 uger.

Hvorfor får jeg kvalme og opkast?

I starten af graviditeten øges graviditetshormonet HcG kraftigt. Den høje og pludselige stigning får mange til at få kvalme og nogle kaster også op. 

De fleste oplever, at kvalmen aftager naturligt omkring uge 12-16.

Hvis du påbegynder behandlingen så tidligt som muligt – gerne fra du mærker symptomerne, kan det spare dig for mange ubehagelige uger på enten arbejde eller sofaen.

Hvordan virker akupunktur?

Når en lille tynd nål sættes i huden, vil dit nervesystem reagere på det. Naturligt vil det sende forskellige signalstoffer til området og blokerer for andre signaler til hjernen – f.eks. kvalme og smerte. Dit kvalmecenter i hjernen er på overarbejde, og vi ønsker at fjerne fokus herfra og lægge fokus på andre nervebaner. 

Set i et Østasiatisk perspektiv, vil du i 1. trimester befinde dig i foråret, hvor den lille spire i maven vokser hurtigst. Alle organer, nerver, knogler mv. skal dannes og udvikles og er færdigdannet omkring uge 12. Herefter modnes hele kroppen i et roligere tempo.

Kroppen er fyldt med energier: blodstrøm, nervebaner, tarmsystem, følelser osv. Den hurtige vækst af dit lille barn gør, at din kropsenergi vandrer opad med så stor kraft, at du oplever kvalme og/eller opkast. Når de nøje udvalgte punkter på kroppen påvirkes at en nål, vil dit nervesystem blive hjulpet til en roligere og mere nedadgående energi. 

Hvad består konsultationen af?

Kvalme er en personlig oplevelse, som kun du kan vurdere. Derfor er det utrolig vigtigt at gå i dybden med, hvordan du har det og hvad du mærker i kroppen, for bedst muligt at kunne tilrettelægge din behandling.

Størstedelen af tiden vil du befinde dig hjemme hos dig selv eller på arbejde.Det handler derfor om, at du skal have en god handleplan for at klare dig igennem og måske i nogle tilfælde omprioritere din hverdag, for ikke at modarbejde behandlingen. Det kunne f.eks. være, at du fortsat arbejder 37 timer og det kan være nødvendigt at gå lidt ned i tid, for at vende den onde cirkel indtil du har det godt igen.

Konsultationen vil derfor starte med en samtale omkring, hvad der belaster dig og konkrete råd til, hvordan du kan få det bedre.

Behandlingen vil bestå af nøje udvalgte punkter, som passer til netop din krops ubalance. Måske har du også svært ved at trække vejret dybt eller mærker kvalmen som “En knude i halsen”. Det er helt naturligt, da brystkassens muskulatur ofte er spændt i forbindelse med hyppig opkastning. I så fald er det relevant at arbejde med din “Lungemeridian”, som hjælper dig mere ned i kroppen og hjælper dig til dybere vejrtrækning. Du vil samtidig modtage cooping strategier, der hjælpe dig til at tænke mindre på kvalmen og derved opleve mindre grad af kvalme.

Kontakt mig

Addresse

Hos Silkeborg Osteopati
Nørreskov Bakke 14B, 8600 Silkeborg

Telefonnummer

20717547