Hvordan virker akupunktur?

Efter fødslen, Fødsel, Graviditetmarts 18, 2023
Akupunktur

Nanna Teglbjærg

Nanna Teglbjærg

Jordemoder

Nanna er privatpraktiserende jordemoder og er til dagligt en del af behandlerteamet hos Silkeborg Osteopati. Hun behandler og støtter gravide før og efter fødslen på vej mod at få det forældreskab, de drømmer om.

Dbp Bjorengklinik Farvet Baggrund

Akupunktur virker ved at rette op på de naturlige ubalancer, der er i kroppen. 

Vi har altid ubalancer i kroppen, nogle større end andre og på forskellige tidspunkter alt efter hvor vi er i livet, cyklus, årstid osv.

Når vi mærker symptomer som f.eks. stress, kvalme, hovedpine, angst mv., har vi været i en tilstand af ubalance i noget tid. Det er først, når du mærker symptomer, at din krop fortæller dig det på den mærkbare/synlige måde.

Oplever du nogle af ovenstående symptomer, er det ikke for sent at blive behandlet. Der skal måske bare et par gange akupunktur mere til. Gravide har en øget sensitivitet for akupunkturens virkning, hvilket gør det oplagt at få akupunktur under graviditeten.

Hvis du får akupunktur til at modne fødslen, er det en fordel at starte allerede fra uge 36+0-37+0. Det skaber en balance i kroppen, så du og din krop er klar til fødslen. Den påvirker energibaner, som får dig til at slappe af og give slip på barnet, det får blodet til at strømme bedre og give livmoderen mere energi og kraft til at skabe gode veer. 

Forstå mig ret – akupunktur sætter ikke en fødsel i gang – den understøtter den naturlige fødsel og holder den ukompliceret. Den øger sandsynligheden for at gå spontant i fødsel, reducerer behovet for smertelindring og skaber bedre fremgang i fødslen med 30%.

Akupunktur kan sammenlignes med effekten af at have din partner med til fødslen. Han/hun støtter dig og sørger for, at du hele tiden oplever tryghed og arbejder kontrolleret med veerne. 

Ring eller skriv til mig for at høre mere om, hvordan akupunktur kan hjælpe dig.

Har du lyst til at læse mere?