Bekymrer du dig?

Efter fødslen, Graviditetfebruar 16, 2023
Bekymrer Du Dig

Nanna Teglbjærg

Nanna Teglbjærg

Jordemoder

Nanna er privatpraktiserende jordemoder og er til dagligt en del af behandlerteamet hos Silkeborg Osteopati. Hun behandler og støtter gravide før og efter fødslen på vej mod at få det forældreskab, de drømmer om.

Dbp Bjorengklinik Farvet Baggrund

Bekymringer er i bund og grund vigtige for artens overlevelse – at vi stiller os kritiske over for, om der mon var noget vi kunne gøre anderledes. Vi er et flokdyr og derfor er vi født med en interesse for vores medmennesker. Hvad de tænker og hvorfor de gør som de gør. Vi prøver at forstå dem.

Når du er gravid, går du ind i en hel naturlig proces, hvor din identitet gradvist ændrer sig hen mod at blive mor. Det er en særlig sårbar periode i livet, da vores sjæl og følelser åbner op, for at gøre plads til den lille ny. Vi stiller spørgsmål til mange flere ting og er måske mere selvkritiske end vanligt. Nogle bliver mere indadvendte, for netop at sindet kan fokusere på en ny identitetsdannelse. Det er derfor helt naturligt at opleve, at du måske ikke er lige så social som tidligere, at du ikke kan forholde dig til dine veninders problemer i samme grad som før og at du måske er mere kortluntet. 

Det vigtigste er, at du er tro mod dig selv <3 

Hvis du bliver ked af det eller vred, stopper du op og spørger dig selv, hvad det er kroppen har at fortælle. Ofte kender vores nærmeste os bedre, end vi selv tror. Så selvom det måske virker mærkeligt, når din partner spørger, om du er okay, er der måske noget om det <3

Hvis du synes, at dine bekymringer har taget overhånd og styrer din hverdag for meget, kan det være en god idé at tale med en sundhedsperson om det. 

Har du lyst til at læse mere?